I přes omezení spojená s koronavirem se v Jižních Čechách a okolí koná poměrně velké množství turnajů. 

Šachové prázdniny je možné začít 1. července v Českých Budějovicích, kde se koná tradiční Šachový festival pořádaný Šachovou školou QCC, hraje se i velmistrovský turnaj. Propozice jsou zde a na startovních listinách ve třech turnajích už je přes 200 přihlášených.


Loňský velmistrovský turnaj Šachového festivalu (zdroj qcc.cz), Filip Olsen si uhrál normu mezinárodního mistra

Od 17. srpna se pak koná Krajský přebor v šachu, který je součástí Openu Nové Hrady pořádaný VŠTE České Budějovice, Sokolem Táborem a městem Nové Hrady.


Loňský vítěz Openu Nové Hrady FM Michal Novotný (zdroj chess.vstecb.cz)

V nedaleké Plzni se od 23. srpna koná Mistrovství České republiky v šachu za účasti české špičky. Přidávám odkazy na stránky pořadatele ŠK 64 Plzeň a startovní listiny

Letošní Czech Tour, včetně klasického Czech Openu je značně pozměněná. Letní Praha se hraje od 8. do 15. srpna a Czech Openu v Pardubicích se přesunul na září od 17. do 29. a konají se družstva, MČR v rapid šachu a 2 hlavní turnaje.

Do vzdálenějších destinací se řadí turnaje Přebor města Vsetína 4.-10.7 (propozice, startovky), Open Desko Liberec 18.-25.7. (web turnaje, startovky), MČR seniorů v Rychnově nad Kněžnou 8.-16.8. (propozice, startovky), Jeseník Open 15.-23.8. (stránky, startovky), Pohár města Říčany 22.-29.8. (propozice, startovky). Ostravský koník 29.8.-6.9. (stránky, startovky).